10 dolog, amit a Hűtlenségről és a Megcsalásról tudni kell

10 dolog, amit a Hűtlenségről és a Megcsalásról tudni kell

10 dolog, amit a Hűtlenségről és a Megcsalásról tudni kell. Sok ember úgy gondolja a házasságuk kezdetén, „Ha a páromnak valaha is viszonya lesz, már itt sem vagyok.” És akkor megtörténik, házastársuk hűtlenné válik.

Ez az, akkor most hogyan tovább? Amikor mindez valósággá válik, és házastársa elárulja, akkor a házasság eldobása túl nagy tétnek látszik. Nem könnyű túl lenni egy hűtlenségen, de meg lehet csinálni!

A legtöbb ember úgy dönt, hogy marad a házasságában. A lényeg az, hogy azok az okok, amelyek a hűtlenségig vezettek eltűnjenek a házasságból.

A válás nem megoldás, különösen, ha a hűtlen házastárs bűnbánó és ragaszkodik házastársához. Íme néhány dolog, amit tudnia kell.

 

1) Az árulás

Sokan szeretnék tudni az árulás definícióját. Egyeseknek ez egy másik személlyel megtörtént szexuális kapcsolat. Másoknak az az árulás, ha társuk érzelmileg kapcsolódik valakihez – késői személyes beszélgetések egy munkatárssal, vagy folyamatos bensőséges barátság egy másik személlyel.

Megint másoknak a titok az árulás. Ez jelentheti a titkos e-maileket, mobiltelefonos üzeneteket, titkos internetes viselkedést.

Nincs általánosan elfogadott definíciója az árulásnak. De tény, hogy amikor két ember házas, törődniük kell egymás érzéseivel. Nem kell mindig egyetérteniük, de mégis mindig úgy kell viselkedniük, hogy biztonságban érezzék magukat a kapcsolatukban.

Ezért, ha fenyegetve, vagy elárulva érzi magát, meg kell változtatni a házastársához fűződő kapcsolatát.

 

2) A hűtlenség nem házasság megszakító dolog.

 

Sokan azt hiszik, hogy a hűtlenség a házasság végét jelenti. Ez egyszerűen nem igaz. Bár a „gyógyító hűtlenség” egy nagy kihívás, mégis a legtöbb házasság nem csak túléli a hűtlenséget, hanem valóban növekszik a tapasztalat, javul a házasság minősége.

Ez nem jelenti azt, hogy a hűtlenség jó a házasságokban, szó sincs róla. A hűtlenség nagyon-nagyon romboló hatású, mivel a bizalom megtörik. Ha viszont a párok tesznek a házasságukért, és a hűtlenség utáni egy évben kitartóan dolgoznak, jobb lesz az életük. Újra felfedezik a bizalmat, az egymásról való gondoskodás örömét, a lelki barátságot és a szenvedélyt.

 

3) A legtöbb ügy (hűtlenség) hamar véget ér.

Fontos tudni, hogy amíg eleinte az ügy szexi, vonzó, inspiráló, az izgalom, hamar elmúlik. A kezdeti rajongást, amikor csak arra koncentrálnak, ami jó, hamar felváltja a valóság beállta és a rajongás elhalványul. Ha az elárult házastárs nem fut idő előtt válási ügyvédhez, lehet, hogy az ügy magától is véget ér.

 

4) Az ideiglenes őrület az egyetlen épelméjű válasz.

Az árulás ténye nagyon fenyegető és pusztító. Sokan úgy érzik megőrülnek, amikor megtudják, hogy házastársuk megcsalta őket. Nem tudnak enni, aludni, dolgozni, gondolkodni, vagy érdemi módon funkcionálni. Valamint előhozza a megcsalt félben az aggódást, az önbizalomhiányt, ami gyakran vezet depresszióhoz és a szorongáshoz.

Fontos tudni, hogy a megcsalás egy rendkívül traumatikus dolog. Ez nagy veszteség. S mint a legtöbb veszteség, az árulás is intenzíven zavaró és nyomasztó.

 

5) Nincs egyedül.

Ha hűtlenség történik, elárult házastárs egyedül érzi magát, és magányos, de fontos szem előtt tartani, hogy számtalan ember tapasztalta ugyanezt a problémát, és ugyanígy érzett. Ez persze sovány vigasz.

Csodálatos lenne, ha mindenki hűséges lenne házasságában, de sajnos ez nem történik így. Egy jó barát (aki nem házassága ellensége) aki meghallgatja önt sokat segíthet érzései feldolgozásában.

 

6) A segítség

Sok házasságon segít a szakmai segítség. Ha szeretné, hogy házassága regenerálódjon, forduljon hozzám bizalommal. Ha igazán akarja, Ön és párja jobb házasságban fog élni, mint eddig élt!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

7) Gyógyulás időt vesz igénybe.

Bár az emberek természetesen azt szeretnék, hogy fájdalommentesen a lehető leggyorsabban menjenek végbe a pozitív változások, de ez egyszerűen nem fog megtörténni. Sőt, ha a hűtlenség ellenére “minden marad a régiben” és semmi nem változik, akkor valószínűleg csak azt jelenti, hogy a heves érzelmeket a szőnyeg alá söprik.

Ez nem segít hosszú távon. Annak érdekében, hogy a házasságot megjavítsák, egy nagyon kemény munkába kell kezdeni, szembe kell nézni a szükséges kérdésekkel. Ez időt vesz igénybe – gyakran egy év -, hogy a dolgok valóban vissza álljanak a megfelelő helyükre.

Amikor a pár még több hónap után is küzd a hűtlenség utóhatásával, és úgy gondolják valami baj van velük, én mindig mondom nekik, hogy semmi baj nincs velük, mert a fájdalom még friss, és az árulás utáni tanulás nagyon hosszú idő.

A hűtlenségből származó gyógyulás egy lassú folyamat a legtöbb ember számára. Akár 1-1,5 év is lehet, vagy több, míg a megcsalás „évfordulója” lecseng, bizalmi, érzelmi hullámvasút jellemző a megcsalt fél érzésvilágában.

 

8) Számítson hullámvölgyekre!

Az egyik leginkább bosszantó és zavaró aspektusa a gyógyulási folyamatnak az a tény, hogy éppen akkor, amikor az ember azt hiszi a dolgok javultak, és megoldódnak, újra jön egy jelentős visszaesés. Ez egyáltalán nem meglepő.

Ennek oka, hogy a fellendülés nem egy egyenes vonal. Ez egy szaggatott vonal és meg kell küzdeni sok-sok örömmel és bánattal. Azt szokták mondani, hogy két lépés előre, egy lépés hátra. Sajnos, amikor az emberek visszaesnek, úgy vélik, hogy vissza tértek oda ahonnan elindultak. Nem ez a helyzet. Minden visszaesés egy kicsit más.

És mindaddig, amíg van egy általános cél, van előrelépés. Fenntartásához rengeteg türelem kell, ami nehéz, de feltétlenül szükséges. Ne adja fel, ha ott volt a visszaesés. Csak kapaszkodjon vissza és induljon el újra a cél felé!!!!!!!!!!!

 

9) Ne siessen, hogy elmondja a barátoknak és a családnak.

Fontos, hogy ne mondja el túl gyorsan a barátoknak és a családnak a hűtlenség tényét. Ha a családból mindenkinek van tudomása a hűtlenségről, ha a házasság javul, a család tagjai nem támogatják ezt az elképzelést. Sokszor nyomást gyakorolnak a megcsalt félre, hogy hagyja el hűtlen házastársát.

Az érzelmi támogatás nagyon fontos ezekben a durva időkben és feltétlenül szükséges. De mindenképp olyannal beszélje meg, aki nem ítélkezik hűtlen házastársa felett, és támogatja házasság jobbító szándékaikat.

Senki sem tökéletes, mindenki hibázik, és mindaddig, amíg a hűtlen házastárs felelősséget érez tettéért, akar változtatni, és Ön is felelősséget érez házassága megmentéséért, a házasságok javíthatók.

 

10) Nem fogja elfelejteni, de a megbocsájtás egy ajándék.

A hűtlenséget, az emberek egyszerűen nem felejtik el. Tény, hogy soha ne felejtik el azt ami történt. De az emlékek és a fájdalom elmosódnak. Az árulás iránt érzett gondolatok visszatérte idővel egyre ritkábban és egyre gyengébb intenzitással törnek a megcsalt félre. A megtanult jó és rossz tapasztalatok megmaradnak.

Ha a hűtlen fél szeretné a megbocsájtást, ha megteheti, bocsásson meg. A megbocsájtás jól fog hatni egészségére érzelmileg és fizikailag is. Ha nagy harag marad Önben, az megöli a későbbi intimitást. Az élet nagyon fájdalmas tud lenni, ha Ön és házastársa között egy óriási fal áll. Azok a házastársak, akik megengedik maguknak a megbocsájtást, felszabadulnak. S a szerelem újra elkezd folyni a házasságukban. Engedje el a múltat, hogy helyet adjon a boldogságnak a jelenben. A megbocsájtás nem az jelenti, hogy egy ajándékot ad a hűtlen házastársának. A megbocsájtás azt jelenti, hogy ajándékot ad magának!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .