27 titok arról, hogy hogyan lehetséges együtt maradni a házasságban

27 titok arról, hogy hogyan lehetséges együtt maradni a házasságban

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

Amikor sűrűsödnek a problémák a párkapcsolatban, sokan könnyen feladják. Pedig, ha a következő pontokat követed életed hátralévő részében, nem lehet baj a házasságodban.

1.Figyelj mindig a párodra!

Ő legyen számodra a legfontosabb! Mindig cselekedj úgy, hogy neki jó legyen.

2.Hallgasd meg!

Hagyd, hogy végig mondja gondolatát, ne szakítsd félbe. Amikor rossz napod van, ne vitatkozz vele, ne nyomd rá negatív érzéseidet. Amikor neki van rossz napja, csak hallgasd meg, ne adj neki tanácsot, csak hallgasd és értsd meg az érzéseit.

3.Ne akarj tökéletes embert magad mellé! Fogadd el a párodat úgy, ahogy van.

4.Figyelj a fizikai érintések gyakoriságára!

Az intimitás nagyon fontos a párkapcsolatban. Indítsd már azzal a napod, hogy megöleled, megpuszilod párodat. Naponta többször öleld őt! Úgy öleld, ahogy szeretnéd, hogy Ő öleljen téged!

5.Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció!

A legfontosabb a párkapcsolatban a sok-sok beszélgetés. E nélkül nem tudhatod mi történt a pároddal, milyen érzések vannak benne, mik a tervei, mik a szükségletei, mit szeret, mit nem szeret…

6.Osztozkodj a boldog pillanatokon!

Ha valami jó dolog történik veled, oszd meg pároddal! Ünnepeljétek meg a boldog pillanatokat! Ha együtt örültök a sikereknek, közelebb érzitek magatokhoz a másikat, mint valaha.

7.Soha ne hagyd ki párodat a jóból!

Ha bármi olyan lehetőséged van, ami örömet okoz neked, és feltételezhetően párodnak is, ha megteheted, soha-soha ne hagy otthon párodat! Éljétek át közösen a csodás dolgokat!

8.Támogassák egymást a rosszban is!

Nem csak a jóban érdemes osztozkodni, a nehéz pillanatokban is támogatnod kell társadat. Nem bújhatsz ki a nehéz pillanatok súlya alól.

9.Szeresd Őt, mindig és minden körülmények között.

Szeretni, ha fiatal, szeretni, ha öreg, szeretni, ha sikeres, szeretni, ha mélyponton van, szeretni, ha kedves, szeretni, ha dühös, szeretni, ha fáradt, szeretni, ha csinos…

11.Ne felejtsd el a szépet!

Amikor el vagy keseredve a kapcsolatod miatt, gondolj a szép emlékekre. Ne felejtsd el honnan indultatok, mennyi mindent értetek el közösen. Emlékezz arra, miért lettél szerelmes belé.

12.A szerelem nem mindig könnyű.

A szerelem erejével sikeresen átjuthatsz a viharokon, ha mindig szem előtt tartod, hogy érte megéri.

13.Ünnepeld a szerelmet!

Sokan hajlamosak a hétköznapokban elfelejteni, hogy a szeretet csodálatos dolog. A párod megérdemli, hogy ne csak Valentin napon, hanem más napokon is gondolj rá. Találj ki apró dolgokat kapcsolatotok megünneplésére. Pl.: ágyban reggelizni, szeretlek kártyát rejteni táskájába, elvinni vacsorázni, otthon gyertyafényes beszélgetés, egy csokor virág, egy pohár pezsgő. Minden ami megmutatja, hogy mennyire értékeled Őt.

14.Évfordulók

Ünnepeld az évfordulókat! Sose hagyj ki egyet sem! Mind csodás dolog az udvarlásra!

15.A romantika maradjon meg a kapcsolatodban!

Még akkor is, ha már hosszú évtizedek óta vele vagy! Legalább kéthetente tegyél valami romantikus gesztust párod felé. Tölts vele minőségi időt!

16.A szerelem igazi, hosszú távú barátság is.

Növeld a szeretetet kapcsolatodban, légy nyitott felé! Ez az érzés felbecsülhetetlen érték!

17.Próbálj ki valami újat

Ahelyett, hogy a megszokott hétköznapokat éled, próbálj ki valami újat.

Ez egy ragyogó módja annak, hogy valami fűszert hozz a kapcsolatodba!

18.Sose feledd, ti összetartoztok!

Amikor tervezel, ahogy élsz, a gondolataidban mindig legyen ott, én hozzá tartozok.

19.Sajnálom

Ha hibázol, mond ki, „sajnálom”. Ne tégy úgy, mintha nem történt volna meg. Ha nem vállalsz felelősséget a hibáidért, szépen lassan megmérgezed a kapcsolatodat.

20.Indíts el egy hagyományt!

Csináljatok szórakoztató dolgokat rendszeresen. Szerdánként mozi, kedden palacsinta, szombat esti teraszos beszélgetés, vasárnap séta… Ne becsüld alá ennek az értékét!

21.Szeress magad is!!

Magadra is fordíts időt, hogy töltődj. Legyen meg a saját hobbid, a saját szórakozásod. Ha magadat szereted, a párodat is jobban tudod szeretni.

22.Ne feledd, a szerelem örök!

23.Meglepni egymást!

Légy spontán és meglepő, ezzel visszahozod a szikrát a kapcsolatodba! Öltöztesd virágba a lakásotokat, vagy sok-sok szívvel, lufival dekoráld ki… A meglepetések nem feltétlen szükségesek, de ha hatalmas, annak hatalmas ereje lehet. A legkisebb meglepetés is kizökkent a napi rutinból és kellemes estét tudsz eltölteni a pároddal. A meglepetés sosem pénz kérdése, pénz nélkül is sok mindenre vagy képes, ami párodnak jól esik.

24.Küzdj érte!

Sose bántsd Őt rosszindulatú szavakkal. Amikor veszekedtek, maradj nyugodt, hallgasd meg Őt. Beszélj vele. Köss kompromisszumot. Ha egyre többet bántod Őt, már nagyon nehéz lesz visszafordítani a kapcsolatotokat.

25.Élj át kalandokat vele!

A kalandok életben tartják a szenvedélyt! Pl.: Tandemen kerékpározni, vagy rejtélyes helyekre kirándulni… Minden új dolog kipróbálása maga a kaland.

26.Válaszd a kedvességet!

Ahelyett, hogy haragtartó lennél, légy kedves! Ahelyett, hogy vádló lennél, légy segítő. Tárd ki karod és öleld Őt, ne pedig elkerüld.

27.Csempészd be a humort a kapcsolatodba!

A humor a házasság fontos eleme. Együtt kacagni kedveseddel, megerősíti a köteléket kettőtök között.

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

 

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .