7 jel, hogy hiányzik az érzelmi intimitás a párkapcsolatodból

7 jel, hogy hiányzik az érzelmi intimitás a párkapcsolatodból

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

Az érzelmi ráhangolódás a fizikai intimitás mellett a másik legfontosabb dolog egy párkapcsolatban. Amikor nincs érzelmi intimitás, nem lehet bizalmat építeni.

Az érzelmi ráhangolódás a másikra a mindennapi élet mozgató ereje. Amikor tudod, mit érez a másik. Amikor összhangban tudsz vele lenni. E nélkül nehéz lehet megküzdeni az „élet viharaival”.

Az érzelmi intimitás egy ragasztó, ami összetart a pároddal. A sikeres pároknál ez jól működik. Nyitottak és sebezhetőek egymás felé és közel érzik magukat a másikhoz.

Sokan mondják, hogy a szerelem elmúlik ugye és átalakul szeretetté? Mások szerint a szerelem örök, de hullámozhat, pont úgy, mint az élet. A kezdeti izgalom után az érzelmi intimitás, a másikra való ráhangolódás lesz a kapcsolat összetartó ereje. Azok a párok, akik egymásra vannak, hangolódva könnyebben leküzdik a konfliktusokat, mert jobban megértik egymást, és képesek egymással kommunikálni az érzéseikkel.

Szerencsére az érzelmi intimitást lehet fejleszteni, csak akarni kell!

Legelső lépése, hogy a kapcsolatodban benne légy! Sokan úgy akarják rendbe tenni a kapcsolatukat, hogy félig kilógnak belőle. Így nem fog menni.

 

Néhány jele annak, ha nem vagytok egymás érzéseire hangolódva:

Távolságtartás a kapcsolatban

Ilyenkor érzed, hogy a másik nagyon távol van tőled érzelmileg. Mintha egy idegennel élnél. Beszéljetek a kapcsolatotokról. Mit lehetne vajon változtatni rajta, hogy rövidüljön ez a távolság.

 

Nem beszéltek érzelmekről

Nincs szilárd alapja annak, hogy képesek legyetek egymásnak az érzéseitekről beszélni. Ezekről a dolgokról nehéz beszélni, mert arra gondolhatsz, hogy ez által sebezhető leszel. De, ha az érzéseitekről nem beszéltek, kis dolgokon fogtok vitatkozni, vagy óriási energiákkal csaptok össze. Ha nem akarsz állandóan veszekedni, beszélj őszintén az érzéseidről.

Ha nem érzed magad biztonságban mellette, vagy nincs bizalom a kapcsolatotokban, kezd kicsiben. Meséld el neki napi aggodalmaidat és nézd meg, hogy reagál.

 

A pár egyik tagja többet beszél

Ha az egyikőtök megosztja érzelmileg életét a másikkal, de a másik nem vele. Az egyik jó hallgató, a másik jó beszélő, nincs egyensúly.

Ha észreveszed, hogy nyitottabb vagy a másik felé, mint Ő feléd, beszélj neki erről. Hozzátok egyensúlyba a kapcsolatotokat!

 

Nem osszátok meg egymással az életeteket

Sem fizikai, sem érzelmi intimitás nincs a kapcsolatban. Mindkét intimitás hiányzik. Ha változtatni szeretnél ezen, csak egy módja van. Az pedig a közös élmények behozása a kapcsolatba. Kezdetnek megteszik a közös étkezések, a végén eljutva a kettesben töltött romantikus utazásig.

 

A hálószobán kívüli fizikai érintések hiánya

Ha érzelmileg kapcsolódtok egymáshoz, fizikailag csatlakoztok. Érzelmi kapcsolódás alapja a jó szexuális életnek. Ahhoz, viszont, hogy érzelmileg kapcsolódj a párodhoz, fontos a mindennapi ölelés, kézfogás.

 

Nem figyel rád a párod

Nem figyel rád, nem hallgat meg, elfelejti a születésnapokat, névnapokat, évfordulókat. Nem fontosak azok az események, amik veled történnek.

Ezen csak a kitartó, szeretetteljes kommunikációval tudsz változtatni. Tanítsd meg neki, hogy mi jó neked, mire vágysz, mitől érzed jól magad.

 

Nem támogat a párod

Nagyon fontos, hogy azt érezd, számíthatsz a másikra. Támogat a párod a mindennapi életben. Kérd ki a másik véleményét tanácsát, ha szükséged van rá. Vagy tanácsadás nélkül, csak hallgasd őt, ha erre van szüksége.

 

Az érzelmi intimitás a jó kapcsolat jellemzője. De tudsz a hiányán változtatni! Kezd el már ma!

Hallgasd meg a másikat, beszélj az érzéseidről, légy ott a számára!

Ne felejtsd a szeretetteljes kommunikáció csodákra képes!

 

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .