Előadásom

Beszélgetés a hűtlenségről és az oda vezető útról.

A párok keményen dolgoznak azért, hogy meg tudják venni azokat a dologi javakat, amikre vágynak, ház, kocsi, nyaraló…vagy csak mindennapi megélhetésüket biztosítsák. Miközben felhalmoznak anyagi javakat, vagy robotolnak a mindennapokban, sokszor úgy gondolják az anyagi javaktól boldogok lesznek. Egyet felejtenek el, egymással foglalkozni. Elhanyagolják egymást, a végén elhidegülnek egymástól.

A házasságukban nincs romantika, és minden érzelmi kötődés azokhoz a „dolgokhoz” kapcsolódik, amelyeket az évek során szereztek. „Magányosak lesznek a házasságukban.” Mi történhet, ha a pár egyik tagja magányosnak érzi magát a párkapcsolatában és nincs érzelmi kötődése a társához?

Az egyéni megküzdési módok, érzelmi reakciók, mind függenek a családi örökségektől is. De mindig van tudatos szint is. Sorsunkat magunk is alakíthatjuk. Mégis mit kell tudni a generációs hatásokról?

Beszélgetés a gyökér traumákról, családi örökségek kezelési lehetőségeiről.

Mi tartja össze a házasságokat? Beszélgetés az elköteleződésről.

Van, aki úgy gondolja a szenvedély. Mert mindannyian szeretjük a szenvedélyt, akarjuk, hogy működjön a kémia. Mindannyian nagyszerű szexről álmodunk. Van, aki szerint ez a hosszú kapcsolat titka. És a szenvedély valóban csodálatos, de a házasságot, csak a szenvedély nem tartja fenn.
Sokan úgy gondolják, legyek szerelmes a páromba. Vagy véget vetnek a házasságnak, mert már nem vagyok szerelmes belé. Vagy élnek egy unalmas házasságban. A szerelemért meg kell dolgozni. Az úgy hullámzik, ahogy van energiánk arra, hogy időt fordítsunk a szerelemre. A romantika szerelemre lobbant, még 10-20-30-… év után is. A szerelem hozza magával a szenvedélyt.

Mégis, akkor mi tartja fenn a házasságot???

Az elkötelezettség.
Fontos a kölcsönös tisztelet.
Az önzetlenség.
A beszélgetések az őszinte érzésekről.
Az együtt gondolkodás a hogyan továbbról, a jó és rossz dolgokról.
Megkockáztatni a konfliktusokat, még akkor is, ha az kellemetlen. De utána őszinte intimitást vonz a kapcsolatba.
Együtt tervezel és álmodozol vele.
Valójában Ő a lelki társad, ezt soha ne feledd!
A mellett, hogy mindegyikőtöknek meg van a saját szabadsága, mégis együtt húzzátok életetek szekerét.
Ez az élet legizgalmasabb dolga, ha megoszthatod egy olyan emberrel a minden napjaidat, aki valóban szeret és tisztel téged és te is őt.

Mindenki egy szeretetteljes kapcsolatra vágyik, hogy szeretve érezze magát. Ehhez adnak segítséget a szeretetnyelvek, amelyek használata a párkapcsolat alapja. Beszélgetés a szeretetnyelvekről.

Mi történt velünk?

Az elmúlt évek során elfelejtettünk egymásra nézni.

Beszélgetés a társas magányról.

Szeretném a következő előadást ajánlani, ahol a boldog női lét összetevőjét járom körbe több szempontból. (sorskönyv, örökölt családi érzések, női típusok, női kiteljesedés, egyensúly az életedben)

Az előadás második része arról szól, hogy lehetünk a párkapcsolatunkban is boldogok. ( egyensúly a házasságban, 5 csodára képes párterápiás gyakorlat, a két leggyakoribb házasság romboló…)

Előadásomat 2021. március 8.-ra készítettem a Szolnoki megyei Verseghy Ferenc Könyvtár felkérésére. Fogadják szeretettel!