Évekig szexmentes házasságban…

Évekig szexmentes házasságban…

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

„Még mindig nagy keserűséggel emlékszem vissza ezekre az évekre.

Egyszer csak arra eszmélsz rá, hogy nincs a házasságodba szex.

Akkor elkezdesz kapálózni, próbálsz másképp viselkedni, egyszer kedvesebb leszel, egyszer dühösebb, aztán teljesen tehetetlen, közben telik az idő. Majd arra jössz rá, hogy eltelt 3 év, és te még mindig nem feküdtél le a feleségeddel. Három éve nem szexeltél.

Pad helyzet.

Van már köztetek annyi sérelem, hogy azt sem érted mi tart már mellette.

Hát így kezdődött a házasságom mélypontja, de akkor még nem gondoltam, hogy lehet ennél mélyebbre is süllyedni.

Már nem tudtam szeretem-e a feleségem. Igazából már csak a gyerekek tartottak össze minket. Bármit próbáltam tenni, falnak ütköztem. Majd eljutottam oda, hogy el kell válnunk, ez így nem mehet tovább. De nem tudtam. Amikor a lányaim szemébe néztem, akiket imádtam, egyszerűen bolondultam értük, nem tudtam elképzelni a gondolatát, hogy ne legyek részese az életüknek. Vagy amikor a fiam megkért, hogy valamiben segítsek neki, akkor az apai örömöm hatalmas volt. Őket hagyjam el? Nem tudtam. Fogoly voltam a saját házasságomban.

A feleségem viszont semmi intimitásra nem volt képes velem szemben, és én is belefáradtam, már én sem akartam tőle semmit. Szörnyen boldogtalanok voltunk egymás mellett. Kerültük egymást, kerültük a kommunikáció minden területét.

Ebbe a nyomoromba robbant bele az egyik kolléganőm. Nem sablonosan kezdődött, hogy beszélgettünk és elsírtuk egymásnak bánatunkat és egymásba szerettünk. Nem, nem. Szó szerint berobbant az életembe.

A történet hihetetlen. Egyszerűen rám mászott. Bejött az irodámba, és rám vetette magát. Hát először a döbbenettől mozdulni se bírtam. Aztán, mire észhez kaptam volna, az összes kollegám betódult és egyszerre kiáltották boldog szülinapot.

40 lettem. Döbbenet. Az eset döbbentett rá, hogy élek. Hogy ne temessem el magam negyven évesen. Évek óta nem ért a testemhez nő. Az a helyzet, hogy elkezdett érdekelni a kolleganőm. Akkor már azt sem tudtam mi a szex. Már nem volt lelkiismeret furdalásom a miatt, hogy megcsalom a feleségem, hisz én már mindent megtettem azért, hogy rendbe jöjjön a házasságunk, nem rajtam múlott a kudarc.

Szóval férfijúi önértékelésemnek mindenesetre jót tett ez a kapcsolat. Teljesen megváltoztatott. Vidámabb lettem, újra lett energiám, újra tudtam adni ebből másoknak.

Aztán lebuktunk. Az a helyzet, hogy ez egy szerelmi négyszög volt, mert mindketten házasok voltunk. Amikor a szeretőm lebukott, a férj által, én is lebuktam.

A feleségem csak nézett rám szomorúan, majd elsírta magát, hogy hova jutottunk.

Aztán bevallotta, hogy amikor nekem kezdődött, neki akkor ért véget a szerelmi kapcsolata. Ő rögtön észrevette rajtam, amikor nekem elkezdődött. Volt ideje gondolkodni a házasságunkon.

Én a döbbenettől szóhoz sem jutottam. Ott, akkor nagyon gyűlöltem Őt. Eszembe nem jutott volna, hogy megcsal. Időt kértem, és több napig elvonultam gondolkodni. Aztán haza mentem, megkérdeztem tőle, hogyan képzeli el a továbbiakat?

Aztán elkezdtünk járni egy szakemberhez, mert már mi sem tudtuk, hogyan legyen. Hosszú idő telt el az eset óta. Rengeteg energiánkat emésztett fel a múlt feldolgozása. De még mindig házasok vagyunk egy olyan házasságban, ahol működik az intimitás.

Az a helyzet, hogy boldog vagyok.

De semmit nem felejtettem el. Nem is fogom. Nagyon nehéz szorongásokkal, félelmekkel teli időszakon vagyunk túl. Sosem felejtem el, azt a sok átvirrasztott éjszakát, a kezdeti bizalmatlanságot, az önmarcangolást, a leértékelt férfiasságom, a rengeteg hullámhegyeket és völgyeket és az egész nyomorom.

De úgy döntöttünk, hogy tovább lépünk és megpróbáljuk újra együtt.

Minden nap teszek érte, hogy fokozzam a boldogságunkat. Nagyon boldog voltam, amikor visszakaptam azt a nőt, akit elvettem feleségül, de ez évek hosszú munkája volt.”

Hogy mit tanácsolnék?

Az intimitást, senki ne hagyja kiveszni a házasságából. Az első elmaradt ölelést fogja fel intő jelnek, és figyeljen oda a párjára!!!

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .