Hogyan éljen boldogságban párjával?

Hogyan éljen boldogságban párjával?

A romantikus udvarlási időszak után, ha a kezdeti szikra alább hagy, sokan aggódnak meddig fog a házasságuk tartani. Ha boldog házas életet szeretne élni, akkor meg kell dolgoznia a románc életben tartásáért és ennek a folyamatos növekedéséért. Bár ez nem mindig könnyű, de ha Ön és partnere hajlandóak az erőfeszítésre sikerülni fog. Éljen boldogságban párjával!

1. Tisztelje a házastársát!

Kezelje úgy házastársát, hogy fontosnak tartja a véleményét. Fordítson arra időt, hogy megfelelő komolysággal és odafigyeléssel hallgassa meg párja véleményét.

Ha ez hiányzik házasságukból, egyensúlyhiány fog fellépni. Ha mindig az Öné az utolsó szó, vagy a másik nem érzi, hogy fontos és számít a véleménye, akkor rövidül házasságuk élettartama. Legyen kedves, szeretetteljes, és értse meg házastársát. Ha megbántja társát, kérjen bocsánatot. Adjon neki az alapvető tiszteletet, amelyet megérdemel.

Önnek tiszteletben kell tartania házastársa magánéletét is. Ne nézegesse a telefonját, számítógépét, ne „kémkedjen” utána.

Éljen boldogságban párjával!

2. Ne hánytorgassa fel a múltat!

A kapcsolatukat a jelenben éljék. Házastársát ne szembesítse folyton a múltbeli kudarcaival. Semmiképpen ne hozza fel a múltat azért, hogy bántani tudja társát. Inkább dolgozzanak a pozitív viselkedés megerősítésén, élvezzék az együtt töltött időt a jelenben.

Éljen boldogságban párjával!

3. Hallgassa meg társát!

A hallgatás az egyik legjobb módja annak, hogy figyelje a házastársát. Igyekezzenek ténylegesen meghallani őt, és törődni azzal, amit ő mond. Ha valódi beszélgetésbe kerül, tegye el a telefont, vegye fel a szemkontaktust, és figyelmesen hallgassa párját. Kérdezgesse párját, éreztesse, hogy valóban törődik vele. Mindenkinek fontos, hogy egy kemény nap után meghallgassa valaki. Ne osztogassa tanácsait, csak hallgassa Őt.

Éljen boldogságban párjával!

4. Legyen a házastársa az első az életében!

Amikor Ön és házastársa összeházasodtak, arról döntöttek, hogy elsőbbséget biztosítanak a másiknak életükben. Mindig olyan döntéseket hozzon, amivel a lehető legjobbat teszi párjának. Ne részesítsen előnyben barátokat, vagy rokonokat, első mindig a párja legyen. Győződjön meg róla, hogy figyelemmel van házastársa érzéseire, és megadja neki azt a szeretetet és támogatást, amelyet megérdemel.

Éljen boldogságban párjával!

5. Tartsa fenn az egészséges kommunikációt!

Ha azt szeretné, hogy a házasság boldog legyen, akkor a kommunikáció kulcsfontosságú az Önök életében. Önnek és partnerének kedvesen kell beszélnie egymással, különösen azokról a dolgokról, amelyben egyet kell, hogy értsenek, vagy együtt kell működniük. Az egészséges kommunikáció fenntartja a partnerek közötti bizalmat, így egészséges és erős lesz a házasság.

Soha ne mondjon direkt olyan dolgokat, amellyel megbánthatja partnerét. A kegyetlen szavak, amelyekről azt mondtad, de nem azt gondoltad, s amelyet nehéz elfelejteni – tartós károkat okozhatnak a kapcsolatban. Ha végül valami olyasmit mondasz, amit bántó, kérj elnézést.

Amikor vitatkozik, a témára fókuszáljon, és ne partnere személyét támadja. Beszéljen partnerével gondolatairól, hangulatairól. Olvasson partnere testbeszédéből és ennek megfelelően viselkedjen.

Éljen boldogságban párjával!

6. Mondja ki az igényeit!

Ha házastársa gondolatolvasó, akkor ez Önre nem vonatkozik. Ha viszont nem gondolatolvasó, akkor mondja el neki, mire vágyik. Ne várja, hogy kitalálja, mert az nem fog működni. Ha nem „hallja meg”, mondja el neki többször.

Éljen boldogságban párjával!

7. Ne „fogjon fegyvert” partnerére!

Ne szüntesse meg a házastársi bizalmat azzal, hogy továbbadja azokat a személyes információkat, amellyel társa megtisztelte. Tartsa tiszteletben ezt a bizalmat. Ha hibázott, kérjen bocsánatot!

Éljen boldogságban párjával!

8. Alkalmazkodjon partnere hangulatához!

Ha úgy érzi, hogy valami nincs rendben a partnerével, akkor ölelje át Őt, és kérdezze meg, hogy mi a baj – talán ez az, amire a legnagyobb szükség van ilyenkor. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a lehetőséget! Ha a partnere nem áll készen a beszélgetésre, akkor nem kell beszélgetni, biztosítsa jelenlétéről, hogy ott van és figyel rá. Ha készen áll, beszélgessen vele.

Éljen boldogságban párjával!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .