Hogyan kezelje házasságában a szexuális problémákat?

Hogyan kezelje házasságában a szexuális problémákat?

Sok házaspár küzd szexuális problémákkal a hálószobájában. Ha Ön és házastársa szexuális problémákkal küzd, akkor itt az ideje, hogy összpontosítson a kommunikációra, a szexuális kémia javítására és talán szakmai segítségre.

Válasszon egy időpontot, amikor egyedül van párjával és zavartalanul tudnak beszélgetni.

Szexuális kérdésekről sokszor nehéz és kínos lehet beszélgetni, különösen akkor, ha mindketten érezik a szexuális lendület hiányát. Ne kíséreljen meg beszélgetést partnerével, ha nincsenek egyedül, mint pl. egy éttermi vacsorázás közben, vagy ha barátokkal vannak.

Keressen egy olyan időpontot, amikor kettesben vannak és hozza fel a témát.

Jó időpont lehet, egy otthon töltött este.

A szexuális kapcsolat megerősítéséhez fontos az, hogy Ön és házastársa között nyitott és őszinte kommunikáció legyen.

A szexuális kérdésekről való beszélgetés azt mutatja, hogy a szex fontos alkotó eleme a házasságuknak.

Kezdjenek el beszélgetni. Fókuszáljanak arra, hogy mindketten megfeleljenek egymás igényeinek. Mondja el a házastársának, hogy rájött, hogy mindketten boldogtalanok most a szerelmi életükben, és hogy próbáljanak meg valamit tenni ez ellen.

Kérdezze meg partnerét, hogyan felelhetne meg a szexuális igényeinek. Beszéljék meg, hogy ki mit érez, mi hiányzik a szexuális kapcsolatukból, Ön mit hiányol belőle?

Gyakran előfordul, hogy a szexuális problémákkal küzdő pároknak más érzelmi problémái is vannak.

Lehet, hogy hiányzik a szexuális vonzalom és e miatt unalmasnak élik meg a hálószobai kapcsolatukat, vagy alacsony a szexuális vágy az egyik félben, esetleg az egyikük negatív testképpel rendelkezik, esetleg kimerült és feszült a mindennapi problémák miatt, vagy az érzelmi kapcsolat hiánya rányomja a bélyegét a szexualitásra.

Próbáljanak meg együtt gondolkozni, és azonosítsák be a szexuális kémia hiányának lehetséges okait. Nehéz beszélni a szexuális kérdésekről, de partnerként tartoznak azzal egymásnak, hogy őszinték legyenek, és megosszák az aggodalmaikat az intimitással és a szexualitással kapcsolatban.

Hallgassák meg egymást! Ne szakítsa félbe partnerét! Figyeljen arra, milyen érzést vagy aggodalmat oszt meg partnere. Mindig gondolja át, a hallottakat mielőtt válaszol vagy beszél.

Kérdezd meg partnerétől, van-e konkrét problémája vagy aggódik-e valami miatt. Próbálja meg elérni a probléma gyökerét.

Ha a partnere szerint unalmas a hálószobai életük, gondolja át, hogyan fűszerezheti meg szokásos szexuális szokásaikat. Keressen ötleteket az interneten. Beszéljék át, mi fér bele kapcsolatukba.

Dobják fel szexuális életüket.

Lehet, hogy partnere kimerült egy kemény munkaidőszak után. Beszéljétek meg a lehetséges megoldásokat erre a kérdésekre, például menjenek el kettesben pihenni.

Teremtsen megfelelő hangulatot.

Rendezzen otthon romantikus estet, gyertyákkal, masszázzsal és rózsaszirmokkal. Gondolja át mi volt az, ami kezdetben jól működött. Esetleg több időt szántak az előjátékra? Örömet okozott-e különböző pozíciókban, napszakokban vagy helyeken szeretkezni? Próbáljon meg létrehozni egy olyan helyzetet, amelyben mindketten jól érezték, érzik magukat.

Egyes pároknak a gyermekek születése után nehézséget okoz a szeretkezés megvalósítása. Gondolja át, mikor lehetne kettesben párjával. Ha van lehetősége, kérje meg egy ismerősét, vigyázzon gyermekeikre. Ha van lehetősége meneküljön el hétvégére kedvesével.

Kapcsolja ki a zavaró körülményeket. (laptop, mobiltelefon…)

Kísérletezzenek az újdonságokkal.

Akkor költözik be az unalom a szexuális életükbe, ha mindketten rutinszerűen vagy szokásos módon mennek a hálószobába. Beszéljenek újszerű, izgalmas, kalandos pozíciókról, próbáljanak meg olyan dolgokat, amiket nem csináltak eddig. Ne féljenek együtt kísérletezni.

Például olyan egyszerű lehet, együtt venni egy forró fürdőt, vagy egy hosszú masszázst, illatos olajokkal. A szexi fehérnemű is egyszerű, de hatékony módja annak, hogy meglepje partnerét.

Ahelyett, hogy zavarban van, hogyan fejezze ki szexuális vágyát, legyen nyitott és őszinte azzal kapcsolatban, amit szeret. Mondja el házastársának, mit szeretne tenni, vagy mivel szeretne próbálkozni, így együtt dolgozhatnak az egészséges szexuális kapcsolat létrehozásában.

Használjon cselekvés orientált kifejezéseket: “Szeretném, ha több időt tölthetnénk azzal, hogy csókolózunk és simogatjuk egymást”, vagy “Tetszik nekem, ha megérinted a hajam, vagy lágyan megérintesz az arcomon.” Minél részletesebben mondja el vágyait, partnere annál nagyobb eséllyel tud kedvére tenni.

Mutassa meg, amit szeretne. Sokszor nehéz szavakkal elmondani dolgokat. Tartson “gyakorlati” bemutatót, és mutassa meg házastársának, amit szeret. Házastársa képes lesz követni Önt.

Forduljanak egymás felé.

Koncentráljon arra, hogy örömet okozzon társának.

A házastársának ugyanezt kell tennie Ön felé.

Ütemezzenek be időpontokat, amikor együtt lehetnek. Tegyék fontossá a szexuális alkalmakat az életükben. Fókuszáljon az időpontra, teremtsen intim hangulatot. Ha nehezen megy a szexuális hangulat elérése, flörtöljenek egymással.

Ha másfajta szexuális problémáik vannak, kérjen orvosi vizsgálatot. Ellenőrizze, hogy szed-e olyan gyógyszert, ami befolyásolhatja szexuális aktivitását.

Orvosa orvosságot vagy étrendi változásokat is javasolhat.

Találkozzon egy szex terapeutával. A szex terapeuta bizonyítottan segíti a párokat vagy az egyéneket a szexuális problémák kezelésében. Előfordulhat, hogy nagyfokú szorongás vagy impotencia tapasztalható ami akadályozza szexuális életüket.

Kérjen egyéni terápiát, ha testképpel kapcsolatos-, vagy ha pszichés problémái vannak. Ez mind hatással lehetnek a házastársával való kapcsolatára. Szakember segíthet az egészséges önkép kialakításában.

Ha úgy gondolja nem tud beszélgetni párjával. Ha nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .