“Kapcsolatgyilkos” cselekedetek

“Kapcsolatgyilkos” cselekedetek

Pappné Szabó Anita  házassági tanácsadó

Egy tiszta, romantikus kapcsolat sok módon tönkretehető. Pl.: megcsalás, tiszteletlenség, bántó szavak, megalázó cselekedetek….és sorolhatnám.

De van olyan, hogy mondanod sem kell semmit, hogy tönkretedd a kapcsolatod.

Csend

A legnagyobb kapcsolatgyilkos a csend. Ha nem mondod el párodnak mi bánt, mivel okozott fájdalmat, a kapcsolatod ellen cselekszel.

Amikor a kommunikációra legnagyobb szükség van, ha nem beszélsz, figyelmen kívül hagyod partnered érzéseit.

Sodródás

Amikor belekényelmesedsz kapcsolatodba. Elveszted szenvedélyes, kíváncsi természeted és alacsony energia befektetéssel kínlódsz a házasságodban. Soha nincs késő az ébredésre. A szenvedély és vonzerő hiánya tönkreteszi a kapcsolatodat! Ébresztő! Fektess energiát párkapcsolatod működtetésébe!

A függetlenség elvesztése

Sok ember feladja hobbijait, barátait, barátnőit párjáért. Az egészséges pároknak van külön hobbijuk, barátaik, érdeklődési körük és identitásuk. Nem csak együtt, külön is léteznek. Ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolják párjukat.

Hiányzik az érdeklődés

Minden nap érdeklődj párod napjáról, álmairól, ötleteiről, munkájáról. Este üljetek le egy tea mellé, és meséljétek el egymásnak a napi történéseket. Figyelmesen hallgasd párodat, érdeklődj, kérdezz!

Feltételezések

Úgy gondoljuk, elég jól ismerjük párunkat ahhoz, hogy kitaláljuk, mit miért csinál. Azért nem árt megkérdezni mit, miért csinál, sok félreértés elkerülhető ez által. Ne feltételezz, kérdezz!

Elvárások

A partnerünk felé elvárásokat támasztunk. Ha nem teljesülnek ezek az elvárások csalódottak leszünk. Lehet, hogy társad, még soha nem találkozott hasonló várakozással. Mindenképp pontosan fogalmazd meg párod felé elvárásaid, így tudni fogja, mit vársz el tőle.

Sérelmek halomban

Ha megbántódsz, ne gyűjtögesd a sérelmeidet. Mond el párodnak mivel, hogyan bántott meg. Ha nem közlöd vele, nem fogja tudni.

Nem jó dolog, amikor 20 év után az összes sérelmed egyszerre adod ki, úgy, hogy párod erről semmit nem tudott.

A sérelmet azonnal kezelni kell, különben elhidegüléshez vezethet a megbeszélésének hiánya.

Ne akard megkímélni párodat sérelmeidtől, azonnal mond el neki! Hosszú távon ez a megoldási mód a megfelelő!

A vágyak magadban tartása

A kielégítő intimitás az egyik legfontosabb pillére a kapcsolatodnak. Ha a szexualitás nem megfelelően működik, veszélyben a házasságod.

A szexuális elégedetlenség érzése negatívan hat a párkapcsolatra. Fontos, hogy elmond párodnak szexuális vágyaidat. Ne légy félénk vagy szégyenlős. A nem teljesített vágyakozás alacsony önértékeléshez, nehezteléshez, esetleges hűtlenséghez vezet.

A szexuális szükségleteket kommunikálni kell!

Beszélj arról amit szeretnél!!!

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .