Miért történik megcsalás a házasságokban?

párterápia

Miért történik megcsalás a házasságokban?

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

Aki viszonzottan szerelmes, nem dönt úgy, hogy megcsalja a párját. Ha minden rendben van, nem ébred fel egy nap, hogy ma megcsalom a párom. Valószínű, ha úgy dönt, hogy „félrelép” annak oka van.

A mennyiben ez történt veled, bátorítalak arra, hogy időt és energiát fektess abba, hogy átgondolod az okokat és, hogy a kapcsolatod javítható-e.

Fel fogod tenni azt a kérdést: „Miért?”

Amiért a nők csalnak a párkapcsolatokban

Okok:

Az alacsony önbecsülés

Néhány nő nem más, mint egy anya, házvezetőnő és feleség, aki a családot zökkenőmentesen vezeti. Már nem érzi magát szexinek, szépnek vagy kívánatosnak.

A férfi, aki ránéz, nem lát mást, csak anyát, házvezetőnőt és feleséget. Ezáltal a nő alacsony önbecsüléssel küzd. Miért maradna ebben a házasságban, ha mástól megkaphatja a pozitív képet magáról? Ha más szépnek és kívánatosnak tartja őt?

A férfinek mindig biztosítania kell arról párját, hogy szép, tökéletes testű, jó feleség, anya, csodálatos nő.

Az érzelmileg kiéhezett feleség

A párok keményen dolgoznak azért, hogy meg tudják venni azokat a dologi javakat, amikre vágynak, ház, kocsi, nyaraló…vagy csak mindennapi megélhetésüket biztosítsák. Miközben felhalmoznak anyagi javakat, vagy robotolnak a mindennapokban, sokszor úgy gondolják az anyagi javaktól boldogok lesznek. Egyet felejtenek el, egymással foglalkozni. Elhanyagolják egymást, a végén elhidegülnek egymástól.

A házasságukban nincs romantika, és minden érzelmi kötődés azokhoz a „dolgokhoz” kapcsolódik, amelyeket az évek során szereztek. „Magányosak lesznek a házasságukban.” Talán hallottad már a „társas magány” kifejezést. Mi történik, ha egy nő magányosnak érzi magát és nincs érzelmi kötődése a férjéhez? Máshol keres érzelmi kötődést.

A dühös feleség

Ha férj megcsalta, vagy megalázta, vagy nem értékelte eléggé. A dühös feleség megcsal vagy visszacsal.

A feleség, aki izgalmat keres

Vannak olyan nők, akik izgalmat keresnek. Szeretik a férjüket, soha nem akarják elhagyni őt, de szükségük van egy kis izgalomra a mindennapi életükben. Szereti a „szexi és izgalmas” érzést, amikor elveszíti ezt az érzést, a házasságon kívül keresi.

A szexualitástól megfosztott feleség

Ha otthon nem kap szexet, ne lepődj meg, ha a házasságon kívül keresi. Ennek sok oka lehet. A férfiaknál a tesztoszteronszint csökken. Amikor ez megtörténik, kevésbé érdekli őket a szex, vagy szexuális rendellenes működés alakul ki, és nem tudnak teljesíteni. Esetleg a feleségnek olyan férje van, aki inkább focit néz, vagy egy jó könyvet olvas lefekvés előtt, esetleg számítógépezik vagy mobilozik, vagy dolgozik, mint a feleségével foglalkozna. Vannak olyanok, akik büntetnek a szexualitás megvonásával.

A férj ahelyett, hogy megbeszélné a problémáját, és megoldást találna a problémára, visszavonul a feleségéről.

 

A férfiak, akik megcsalják feleségüket

Nézzük meg a fő okokat, amiért a férfiak hűtlenek:

Szexualitás

A férfiaknak nagyon fontos a rendszeres szexuális élet. Ha nem kapnak megfelelő szexualitást, mind mennyiségben, mind minőségben, azt házasságon kívül keresik.

Figyelem

Alacsony önbecsülés és más nők figyelmének szükségessége. Azok a férfiak, akiknek érzelmileg és fizikailag nincsenek kielégítve, máshol keresik azt. A férfinak is szüksége van, a jó szóra, a szerelmes pillantásokra, a tiszteletre, az ölelésre és a megbecsülésre.

Megcsalás izgalma

Néhány ember megcsal csak úgy. Ez egy játék számukra. Ezek az emberek nem érintik a fájdalmat, amit hűtlenségükkel okoznak, ha elkapják őket.

A férfi, aki szeret szerelmes lenni

Egyes férfiaknak érezniük kell a „szerelmes” érzést. Miután a házasság kényelmessé válik, az új szerelem és a vágy izgalmait keresik.

Ha probléma van a házasságban

Akkor hűtlenek, amikor a házasságuk bajban van. Ha nem kapják meg, amit akarnak és szükségük van a feleségüktől, a megcsalás sokkal könnyebb, mint a házasságuk problémáinak kezelése.

 

Vannak férfiak és nők, akik belecsúsznak a megcsalásba. Ott a kedvező alkalom és lépnek.

 

Bármi is legyen az oka annak, hogy megtörténjen a megcsalás, a következményei mindig negatívak, és a házasságra gyakorolt ​​kárt nehéz helyre hozni vagy helyrehozhatatlan is lehet.

Függetlenül attól, hogy miért csalnak, nincs mentség a hűtlenségre.

Ha a feleségnek/férjenek problémája van az önbecsüléssel vagy szexualitástól megfosztott érzéssel, akkor más lehetőségek is léteznek, mint a megcsalás.

Először is erőfeszítéseket kell tenni a problémák megoldására. Ha ezt nem lehetséges, gondolkodni kell a házasság felbontásán.

A megcsalás mindig a megcsalóról szól, nem pedig arról, hogy te mit csináltál vagy nem tettél vele. Te közvetlenül nem tehetsz arról, hogy megcsaltak! Nem te voltál az, aki ezt megtette! A fő gond az, hogy ha megtudod az ügyet, azt kell eldöntened, hogy a házasságod képes-e túlélni ezt.

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

 

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .