Szex és korai udvarlás szikrái, szerelem érzése? Hogyan teheted jobbá a párkapcsolatod?

Szex és korai udvarlás szikrái, szerelem érzése? Hogyan teheted jobbá a párkapcsolatod?

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

 

Sok pár, aki eljön hozzám párterápiára, újra és újra rácsodálkozik, hogy a hosszútávú párkapcsolat titka a tudatosság. Rákérdeznek, hogy ezt tényleg ennyire tudatosan kell csinálni? A válaszom mindig ugyan az, igen ezt ennyire tudatosan kell csinálni. A jó kapcsolatért dolgozni kell, nem egyik napról a másikra lesz jobb. Nem lehet szabadságot kivenni a házasságból. A jó kapcsolat elkötelezettséget, kompromisszumot, megbocsájtást és sok-sok erőfeszítést igényel.

A legtöbb ember vágyik a kezdeti szerelem érzésére, vágyik a szikrára, és elkeseredik, ha nincs.

Pedig a szikra visszahozható. A romantikus szerelem aktiválja az agy jutalomközpontját, ezt természetes függőségnek is hívjuk, mert pont olyan hatást vált ki az agyra, mint a drogok és a szerencsejátékok. A romantikus szerelem újdonsággal, energiával, motivációval, vágyakozással függ össze.

Szeretni való ez az érzés, ami lendületet ad a párkapcsolatnak. Az érzés feléleszthető. Ne kényelmesedj bele a párkapcsolatodba, hanem csinálj valami újat. Az új tapasztalatok aktiválják az agy jutalmazási rendszerét, elárasztják azt dopaminnal és noradrenalinnal. Ezek ugyanazok az érzések, amelyek a korai romantikus szerelem idején érezhető. A dopaminrendszer aktiválása segít visszahozni az első randin érzett izgalmat.

Ne add fel!!! A hosszútávú párkapcsolatban is érezheted a kezdeti szikrát. Csinálj együtt valami újat!!! A szenvedélyes intenzív vágyakozás ilyenkor visszahozható.

 

Minél több a szex, annál boldogabb a párkapcsolat?

Az elkötelezett párok sokkal többet szexelnek, mint a többiek. Egy felmérés alapján az átlagos felnőtt évente 54 alkalommal szexel, a nagyon boldog párok átlagosan évente 74 alkalommal szexelnek.

 

Mégis miért csökken a szexuális alkalmak száma a házasságban?

A hozzám járó párok mindig ugyanarról számolnak be.

A nőknek több udvarlásra, figyelemre van szükségük. Szeretnék, ha párjuk segítőkészebb lenne, szerelmet és bókokat akarnak a hálószobán kívül is.

A férfiak szeretnék, ha feleségük gyakrabban kezdeményezne szexet és odaadóbb lenne a hálószobában.

Szóval, kedves olvasó, akarj tenni a párkapcsolatodért! Ne keseredj el, ha nem rögtön sikerül. Légy kitartó, mert a jó párkapcsolatért egy életen át dolgozni kell!

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .