Top 10 kapcsolatgyilkos

Top 10 kapcsolatgyilkos

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

 

„Válunk, sok minden volt a házasságunkban, ami nem működött. Ha végignézem a listát egyenként is szörnyű volt, de együtt….ide vezetett. Azt hiszem, túlságosan mások vagyunk.”

Vagy beszélhetünk így is:

„A párommal teljesen másképp működünk. Az elmúlt években nagy nehézségeken ment keresztül a kapcsolatunk. Az évek folyamán sokszor elgondolkodtam, hogy lehet-e virágzó a házasságunk, ha ennyire különbözünk egymástól.”

Annak érdekében, hogy a házasságok fennmaradjanak, bemutatok néhány kapcsolatgyilkost, amire nem árt odafigyelni:

Kapcsolatgyilkos dolgok:

  1. Család

Sok pár számára első számú stresszforrás a család. A szülők, a testvérek, a családi szabályok. Amikor megtalálod életed párját, házastársad mindenek felett helyezed. Az egészséges házasságok megtanulják szétválasztani egymástól a saját és a nagycsalád működését.

  1. A kommunikáció hiánya:

A jól működő párok időt fektetnek a napi minőségi beszélgetésekbe. Szánj időt arra, hogy meghallgasd a párod és te is elmond, mi történt veled.

  1. Stressz:

Nem mindegy, hogy elmondod a párodnak a problémádat, vagy rázúdítod a párodra a dühödet. Amint a házasságod biztonságos védelmébe kerülsz, ne robbanj fel, még ha nagyon ideges is vagy.

Az egészséges párok lehetővé teszik, hogy a stresszes időszakokban egymásra támaszkodjanak, egymással megosszák, és együtt cipeljék a terheket. A pénzügyi problémáktól kezdve a betegségig, a munkahely elvesztéséig a bánatig…

  1. Technika:

Az internet használatnak, a TV nézésnek, a mobil használatnak meg van a saját helye és ideje. Ne vedd el azt az időt a párodtól, amit vele tölthetnél.

  1. Önzés:

A házasság egy hatalmas, folyamatos, életmód lecke az „önzetlenségben”. Fontos, hogy figyelj a társadra! Vajon neki hogy jó? Vajon mitől érzi magát szeretve? Minek örülhetne? Hogyan tehetném jobbá a napját? Ezeket a kérdéseket minden nap feltehetjük magunknak.

  1. Megbocsájtás:

A megbocsátás és az elfelejtés nem ugyanaz. A fájó dolgokat nem felejted el. De, ha hosszú ideig magadban hordod a fájdalmadat, az belülről elkezd felőrölni. A megbocsájtás nem arról szól, hogy felmented a párodat, hanem arról, hogy magadat szabadítod fel, hogy át tudj lépni a sérelmeden. Adsz esélyt a boldogságra magadnak! Szeresd magad!

  1. Laza határok:

Fontos az, hogy megvédd a házasságodat a házasságromboló dolgoktól. Ez csak úgy lehetséges, ha felfeded érzéseidet a párod előtt.

  1. A múlt:

A múlt hatással van az életünkre. Tiszteljük egymás múltját. Ha úgy érzed, hogy a múltad rossz irányba befolyásolja az életed, tegyél érte, hogy megérthesd miért és hogyan.

  1. Hazugság:

Legyen kis hazugság vagy nagy hazugság, mindkettő veszélyes. A házasságban az őszinteség egy lánc, ami összetart. Ha egy szemet kiveszel belőle, szétszakad a lánc. Ha hibázol a kapcsolatodban, légy őszinte.

  1. Büszkeség:

Sok párnak a büszkeség miatt megy tönkre a párkapcsolata. Egyik vagy egyik sem akar engedni. Fel kell ismerni, ha hibáztál és tudnod kell bocsánatot kérni. A büszkeség hideg hálótárs.

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .