Válás vagy párterápia? Újra együtt!

Válás vagy tanácsadás

Válás vagy párterápia? Újra együtt!

Hogy miképpen lehet újra egymásra találni?- válás vagy párterápia? Mélyen együtt érzek azokkal, akik úgy érzik, hogy házasságuk reménytelenül csődbe ment. Sajnálatos dolog az, mikor egy házasság érzelmileg megszűnik létezni. A házastársak úgy gondolják, ők már mindent megpróbáltak, de semmi nem segít. Ám ez nagy tévedés. Megfelelő akarattal, változással, realitásérzékkel van megoldás.

Sok házaspár fontolgatja a válás lehetőségét. A legtöbben bíznak abban, hogy életük rendbe jön valaki másnak az oldalán. De mégis, sokan arról számolnak be, hogy második házasságukban is ugyanaz a folyamat zajlott le, mint az elsőben.

Válás vagy párterápia? A házassági tanácsadó akkor örül a legjobban, amikor látja, hogy kliensei elszánják magukat a probléma megoldására, és hajlandóak erőfeszítéseket tenni az eredmény érdekében.

Ne keressenek azok akik boldogtalanok szeretnének maradni a házasságukban.

Tanácsadásra olyan párok jönnek, akiknek zátonyra futott a kapcsolatuk, és rendbe akarják tenni az életüket.

Érzelmeket, szexualitást, lelki-intellektuális kapcsolatot szeretnének egymással.

De újra kezdeni is tudni kell, vagy meg lehet tanulni. Egy kapcsolatba energiát kell fektetni ahhoz, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

A pároknak a kapcsolatukon belül kell szembenézniük és megbirkózniuk a problémákkal.
Ha a párokat valaha összekötötték közös élmények, szerelmes pillanatok, örömteli szexualitás és erős érzelmek, akkor ismét sikerülhet ezt elérni.

Hogy miképpen lehet újra egymásra találni? Válás vagy párterápia?

A tisztázást nagyban segíti a tanácsadó, azaz a közvetítő. Ehhez persze mindenkitől nagy türelemre van szükség.

Ne ráncigáljuk erőszakkal, zsarolással párunkat a tanácsadóhoz. Ha úgy érezzük, mennünk kell a házassági tanácsadóhoz, menjünk el egyedül, mi magunk. Higgyük el, társunk is törni fogja a fejét a dolgokon.

A normális személyiségű embert nem hagyja hidegen, mi lesz a kapcsolatával, hogyan alakul a kapcsolata azzal, akit szeret. Mert ha valóban szeretünk, lesz erőnk változtatni.

A párok kétségbeesetten szeretnének javítani a kapcsolatukon, de nem látják a partner szemszögéből a dolgokat, és ritkán értik meg, hogy a saját tevékenységük hozzájárul a konfliktusokhoz.

A tanácsadó célja, hogy megtanítsa a kommunikáció módszerét, amely képessé teszi a párokat, hogy megoldják a saját problémájukat a tanácsadás után is.

Kapcsolat

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .