Mi okozhatja az alacsony szexuális vágyat?

Mi okozhatja az alacsony szexuális vágyat?

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

Az emberek általában különböznek szexuális étvágyuk mértékében. Az egyik leggyakoribb szexuális panasz a párok körében a szexuális vágy eltérése. A szexuális vágy elvesztése párkapcsolati problémákból is fakadhat, és okozhatja azokat.

Mi okozza az alacsony szexuális vágyat?

Az alacsony szexuális vágy legnagyobb pszichológiai oka a depresszió, a fáradtság, az erősen stresszes életmód. Akik nincsennek megelégedve a testükkel, azoknál szintén előfordulhat a szexuális vágy hiánya. A csökkent szexuális vágy az antidepresszánsokkal végzett kezelés gyakori mellékhatása .

Melyek az alacsony nemi vágy tünetei?

A szexuális vágy elvesztése általában a partner szexuális kezdeményezésének elutasításával nyilvánul meg. Az alacsony szexuális vágy tünetei közé tartozhat a szexuális izgalmi rendellenesség, a merevedési zavar, a szexuális teljesítményt gátló szorongás , a szexuális érdeklődés alacsony szintje, a vágy visszatérő hiánya és a szexuális fantáziák hiánya. A partner iránti harag, túlságosan kritikus, túl domináns vagy passzív, szükségletek bántóan figyelmen kívül hagyása csillapíthatja a szexuális vágyat.

Hogyan mondhatok nemet a szexre anélkül, hogy megsérteném a partnerem érzéseit?

Magyarázd el miért mondassz nemet és ütemezd be a jövőben a szexuális együttlétet.

Alacsony szexuális vágy kezelése

Először ki kell zárni az alacsony libidók fizikai okait, például a hormonok változását . Mindenképp ajánlott először szakorvost felkeresni ez ügyben.

Sokszor az alacsony szexuális vágy mögött párkapcsolati probléma áll.

Mivel a depresszió gyakori oka a csökkent vágynak mind a férfiak, mind a nők körében, a depresszió kezelése egy másik fontos út a vágyproblémák megoldásához.

Hogyan kezelhető a férfiak alacsony szexuális vágya?

A férfiak körében a tesztoszteronszint csökkenése mélyen befolyásolhatja a szexuális vágyat, és néhány férfi számára a tesztoszteronnal történő kezelés segíthet a vágy helyreállításában.

A tesztoszteron nemi hormon jelentősebb szerepet játszik a férfi életében, de bizonyos mértékben mindkét nemben jelen van. A tesztoszteronszint emelkedése erősebb nemi vágyhoz vezet.

A tesztoszteron az életkor és az életkörülmények szerint ingadozik, a szülői élet kezdetén gyakran zuhan. A romantikus hangulat növelheti a tesztoszterontermelését.

Mi történik, ha az embernek alacsony a tesztoszteronszintje?

A tesztoszteronhiány mind szexuális, mind fizikai változásokhoz vezet. Az alacsony tesztoszteronszintű férfiak alacsony nemi vágyat vagy merevedési zavarokat szenvedhetnek, hajhullást, csökkent izomtömeget, kimerültséget, ingerlékenységet vagy depressziót tapasztalnak.

Mely ételek növelik a tesztoszteront?

A kutatások szerint bizonyos tápanyagok növelhetik a tesztoszteront. Az ilyen ételek közé tartozik a gyömbér, a gránátalma, a hagyma, az osztriga, a leveles zöldség, az olívaolaj és a halak, például a tonhal vagy a makréla.

Hogyan javíthatom a nemi életemet, ha hosszú távú kapcsolatban élek?

A párkapcsolatokban a szexuális problémák nem kikerülhetőek, kutatások is bebizonyították, hogy azok a párok, akik a szexuális problémákról arra a következtetésre jutnak, hogy párjuk már nem a lelki társuk, elveszítik hitüket a párkapcsolat jobbá tétele iránt, további szexuális nehézségekre számíthatnak.

Nyilvánvaló tény, hogy a pároknak a nemi életüket is ápolni, gondozni kell. Mint ahogy a kertben lévő növényeket is gondozzuk és virágoznak. Gondold azt, hogy a nemi életed olyan, mint a virágos kerted.

A férfiak szexuális vágycsökkenését okozhatja, ha nincs érzelmi kapcsolat, az állandó szexuális elutasítás, a stressz, a szexualitásuk iránti szégyen és bűntudat , valamint a különböző egészségügyi problémák, a korai magömlés vagy merevedési zavar.

A szexuális vágy a nőknél függ a hormonális állapotuktól, életük egyéb eseményeitől, a partner szeretkezési stílusától és technikájától. A nők hosszabb előjátékot igényelnek, valamint a megelőző napokban a férfi kedvessége, udvarlása is megnöveli a szexuális vágyat.

A szakértők egyetértenek abban, hogy általában a szexuális vágy alacsonyabb a nőknél, mint a férfiaknál.

A menopauza során bekövetkező hormoncsökkenés fájdalmasabbá teheti a szexet, csökkentve ezzel a szex iránti érdeklődést. A szexuális kiegészítők és megértő partner segíthetnek ezen túllendülni.

A magasabb szintű szexuális elégedettség védő tényező lehet a párkapcsolat hosszú távú fenntartásában.

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .