A nőnek a szerelem, a férfinak a szex kell a párkapcsolatban?

A nőnek a szerelem, a férfinak a szex kell a párkapcsolatban?

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

 

Ha baráti társaságban vagy, ahol férfiak és nők is vannak, előbb utóbb, ha burkoltan is, de a szexualitás, mint téma biztos érintve lesz.

A szexualitás, mint fogalom, mindennapunk része.

Ha egy nőt megkérdezünk, hogy mit jelent számára az intimitás, rögtön az érzelmi intimitásra gondol. Ha férfit kérdezünk meg, Ő általában a szexuális intimitásra gondol.

Ettől független ennyire nem fekete vagy fehér ez az állítás, mert a nőknek is szükségük van a szexualitásra és a férfiaknak is az érzelmekre.

Az egy éjszakás kalandokban még működőképes, ha csak az egyik van jelen, de a párkapcsolat működtetéséhez, mindkettő kell.

Sokszor ott kezdődnek a bajok a párkapcsolatokban, ha az egyik hiányzik. Sokan nem veszik észre, hogy az egyik nem lehet meg a másik nélkül. Ha nincs szex, nincs érzelem. Ha nincs érzelem, nincs szex.

Sok házasságban az egyik fél hosszú távon ignorálja a szexet. (Ez lehet nő vagy férfi is.) Ez öreg hiba. Mert a másik fél önértékelésében sérül, feszültté válik a kielégületlenségtől és a partnerén fogja levezeti a feszültségét.

Hiába működik minden jól egy párkapcsolatban, ha a szex nem működik, nem fog működni semmi. Vagy, ha az érzelmi szükségletek nincsennek kielégítve, előbb utóbb semmi nem fog működni és mindenki boldogtalan lesz. Ez csak idő kérdése.

A szex a férfiakra nagyobb nyomást helyez, hisz sok minden tőlük függ. Ez a legtöbb férfinak azért nem jelent gondot. De van, akiknél igen. A sorozatos kudarc élménye nehezítheti a pár szexualitását, de ez sem egy áthidalhatatlan probléma. Egy szakember segítségével, ezeket a problémákat, ma már meg lehet oldani. Javaslom minden kedves férfi olvasómnak, ha ilyen probléma nehezíti az életét, ne bagatellizálja el a problémát, keressen fel egy urológust legelőször. A késleltetés és halogatás nagy kárt okozhat a párkapcsolatában.

De mi van akkor, ha a nő nem vágyik a szeretkezésre?

A párkapcsolati elégedettséget a női orgazmus adja. Mert a férfiak szexuális elégedettsége is nagyobb, ha a párjuk átéli az orgazmust. A szexuális elégedettség együtt jár a párkapcsolati boldogsággal. Ahhoz, hogy működjön a szexuális intimitás, először a pár női tagjára kell fókuszálni.

Itt lép be az érzelmi intimitás a képbe. Miért lenne bárkinek kedve szeretkezni, ha a párja semmi kedvességet nem mutatott az utolsó szeretkezésük óta. Az előjáték megkezdődik az utolsó szeretkezés után, és tart a következő alkalomig. Bánjon kedvesen a párjával, udvaroljon neki. Hódítsa meg szíve hölgyét, újra és újra.

Kiemelem újra, hogy ez az első lépcsőfok a megfelelő szexuális intimitás eléréséhez. Tételezük fel, hogy ez jól megy a minden napokban.

A következő lépcsőfok a női vágy felélesztése.

Ezt sokszor a nő maga gátolja meg, azzal, hogy nincs még felkészülve arra, hogy felkínálja testét a férfinak. Csak sötétben, csak misszionárius pózban, csak… Sok nő szégyenlős párja előtt. Ha egy nő szeretne tenni a párkapcsolatáért, próbálja meg a komfortzónáját tágítani.

Először is fejben kell akarni az együttlétet. Ez a legelső lépés. Azután agyban kell megjelennie a szexuális vágynak. Ha ezek nincsenek, nem tud a test rákészülni az együttlétre.

Ez a következő akadály. A fájdalmas együttlét.

A nőnél a csikló nem válik felállóvá, a hüvely nem kenődik, a méhnyak nem húzódik vissza a pénisz útjából. Ha ez tartósan fennáll, érdemes szakemberhez fordulni. Ha nincs szervi gond, akkor lelki problémák vannak.

A szexuális életnél is nagyon fontos a kommunikáció. Ne légy szégyenlős és mond el a párodnak, mi esik jól. Ez egyaránt vonatkozik mindkét nemre.

Sok nő nehezen jut el az orgazmusig, sok férfinak „ingerszegény” a szexuális együttlét.

A férfiak és nők nagyobb örömöt élnek át, ha egy szexuális alkalom alatt van csók, orális szex, érintés és behatolás.

Ha ez mind kevés, vagy megszokott a szexuális együttlét alatt, akkor érdemes szexuális segédeszközöket kipróbálni, ezzel feldobni az együttlétet.

Tehát se a szexualitás, se az érzelmi intimitás nem elhanyagolható a párkapcsolatban. Mindkettőre oda kell figyelni, beszélni róla, és tenni érte!

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .