Az „üres fészek szezonban” is lehet virágzó a házasság!

Az „üres fészek szezonban” is lehet virágzó a házasság!

Gyakran felvetődnek a következő gondolatok: „Már nem is ismerem a férjem. Nem voltam egyedül vele már 24 éve. Egész életünk a gyerekek körül forgott. Most mit fogunk beszélni az asztalnál? Mit csinálunk a hétvégén? ” Amikor a gyerekek kirepülnek, a párok kénytelenek a házasságukat új megvilágításban látni. Ez lehet csodálatos, és lehet ijesztő. De lehet, hogy izgatottak lesznek, és alig várják, hogy második nászútra menjenek.

Üres fészek szindróma avagy egy idegen mellett felébredni?

“Amikor a gyerekek itthon voltak, legalább csináltunk együtt dolgokat. Miután elmentek külön pályán voltunk, mindössze két hajó haladt az éjszakában.”

Tudunk-e újból egy pár lenni?

Ha a gyerekek voltak az egyetlen kötőerő a házasságukban, akkor Önnek és házastársának is dolgozni kell saját kapcsolatuk helyreállításában. Keressenek párkapcsolati tanácsadót, ha úgy érzik, ez segítené azt az átmeneti időszakot, amíg ismét egy párrá vállnak.

Amikor a párok megismerték egymást, még más gondolkodásmóddal rendelkeztek. Az idő múlásával a házastársak szokásai megváltozhattak, lehet, hogy újra meg kell ismerkedniük. Van lehetőség arra, hogy felfedezzék egymást, új énjüket és gyümölcsöző módon helyreállítsák kapcsolatukat.

Például egy nyaralás is segítheti az újraközeledést. Hagyjunk időt a kapcsolatnak, hogy újra felvirágozzon! Most már, hogy nincsenek otthon a gyerekek, van elegendő tér és idő, hogy növeljék a romantikát házasságukban.

Három gyakori buktató

1. Kritikusok

A házastársakon eluralkodik a kritikai szellem. Ők azok, akik rendszeresen bírálják egymást. Mindent probléma, amit a másik csinál, lassan nincs már szerethető oldala párjuknak.

2. Érzelmi válás

Ez nagyon gyakori. Ebben az időszakban különösen érzékenyek a házaspárok arra, hogy feldolgozzák az élet változásait. Ezek egybeeshetnek biológiai változásokkal, betegséggel, nőknél a menopauzával és a nyugdíjas kor. A házaspárok úgy érzik elszigetelődtek egymástól. Megbántják egymást újra és újra.

A régi sok sérelem sincs még feldolgozva. Úgy érzik nincs már értelme megbeszélni. Túl fárasztó, túl fájdalmas. Majd élnek tovább ugyanabban a házban, és nem folytatják tovább a próbálkozásokat, hogy megbeszéljék egymással a problémákat.

„Nem tudom vele megosztani problémáimat többé, mélyen megbántott.”

Olyan ez, mintha egy üvegajtó két oldalán állnának társával. A házaspárok látják még egymást, de akadály van köztük. Nem könnyű ezt az üveget lebontani kettejük között. Ha fontos Önöknek a házasságuk ne hagyják! A vastag üveglap nem morzsolódik szét azonnal. Türelem kell ahhoz, hogy lebontsák kettejük között a „gátat”, hogy friss levegő törhessen utat magukhoz és megfiatalítsa a házasságukat.

3. Az ügy

Ha nem sikerül megállítani az érzelmi ketté válás, akkor egyre inkább lehetőséget kap az ügy. Hűtlenségre ritkán kerül sor a pillanat hatása alatt. Ehelyett az ilyen típusú kapcsolatok általában egy érzelmi üggyel kezdődnek: “Ő jobban megért engem, mint a házastársam. Értékel engem. Vonzónak tart engem. Én is vonzódom hozzá. Amikor beszélgetünk, úgy érzem, tényleg figyel rám.”

Olyan ez, mint egy autóvezetés. A közúti jelzések, sebességkorlátozások, veszélyes kanyar táblák, mind-mind figyelmeztetnek bennünket. Ha Ön a házasságát szeretné biztonságban tudni, jobb a veszélyek elkerülése. Ha ez sikerül, házasságuk erős lesz és virágzó.

Ne feledje: a házastársa nem az ellensége. Ő a partnere.

Ha ugyanabban a csapatban játszanak a párok, a házasságuk is boldog lesz.

Gondolják át:

Mit akarnak a házasságukban megvalósítani, miután a gyermekek elmennek?

7 dolog, amiben a Tanácsadó segíthet a pároknak

  1. Növeli a kommunikációt a hozzá forduló párok kapcsolatában. Sokkal nyíltabbak és őszintébbek lesznek egymással. A házastársak sokszor nem tudják, mit szeretne a párjuk, így nem tudnak az igényeinek eleget tenni.
  2. A beszélgetések következtében megnő a fizikai intimitás. A statisztikák azt mutatják, hogy a párok, akik legalább hetente egyszer szexuális életet élnek, kevésbé valószínű, hogy elválnak.

“A jó házasságban a szex és a szerelem elválaszthatatlanok. A szex egy nagyon komoly funkció fenntartásában szolgál, mind minőség és stabilitás a kapcsolatban, így pótolja az érzelmi tartalékokat, és erősíti a családi köteléket. “Judith Wallerstein,

  1. Megnő az együtt töltött idő mennyisége.
  2. A tanácsadás folyamata fókuszál mind a férfiak és a nők gyengéd igényeire. Mint például egymás megölelésére, amikor hazaér a munkából, és a nap végén egy jó éjt puszi adása. A pároknak így boldogabb lesz a kapcsolatuk.
  3. Segít fejleszteni a házasságon kívüli barátságokat. A párok nem szigetelődhetnek el. Minden nőnek szüksége van egy barátnőre és minden férfinak barátokra. Azok a párok, akik több időt töltenek más emberekkel is boldogabb házasságról számolnak be.
  4. A tanácsadó arra kéri a párokat, hogy beszéljék meg és engedjék el a régi sérelmeiket. A megbocsátás egy hatékony eszköz, amely hosszú távú boldogságot hoz.
  5. Újítsa meg a szeretetet. A házassági tanácsadás megerősítheti a az egymás iránti elkötelezettséget és frissíti a kapcsolatot. A tanácsadás által megtervezik a párok életük új szakaszát, közös céljaikat.

Sokszor a házassági tanácsadás a legvégső megoldásként merül fel. De minél tovább várnak, sokszor a helyzet még rosszabbra fordul, amin még nehezebb javítani.

Legjobb idő a segítségkérésre az, amikor észreveszi, hogy ismétlődő helyzetek feszültséget okoznak párkapcsolatában. Ez általában akkor fordul elő, amikor a gyerekek „kirepülnek” otthonról.

Csírájában kell a bajt elkapni és megújítani párjával az elkötelezettségét!

Legyen ez életének az elkövetkező, legjobb fázisa!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .