5 Csodára képes párterápiás gyakorlat, hogy jobban megértsd a párodat

párterápia

5 Csodára képes párterápiás gyakorlat, hogy jobban megértsd a párodat

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

 

A párkapcsolatban fontos, hogy érzelmileg légy a párodra ráhangolva. A párkapcsolat az őszinte érzelmektől működik.

A legfontosabb a megfelelő kommunikáció. Fontos, hogy megtanuld elmondani az érzéseidet, csak így tudod megoldani a konfliktusokat, megosztani egymással az életed.

Fontos, hogy olyan párkapcsolatban élhess, amelyet mindig is szerettél volna.

A következő technikák alkalmazásával egy egészségesebb, rugalmasabb és érzelmileg kielégítőbb párkapcsolat hozható létre.

 

Aktív hallgatás

Az aktív hallgatás elmélyíti a partner megértését, elismerését. Megkönnyíti az érzékeny kérdések megvitatását. A hallgató megismerheti párja gondolatait, érzéseit. A beszélő megszakítás nélkül mondhatja el ami bántja. A hallgatás legfontosabb része a türelem és a szeretet.

Az érzelmek megosztása

Rendszeresen szánjatok időt pároddal arra, hogy beszéljetek az érzéseitekről. Legyen meg az az idő és az a hely, ahol rendszeresen beszéltek a fontos kérdésekről. Ötleteljetek arról, milyen erőfeszítéseket kell tennetek a jövőben arról, hogy jobb legyen a párkapcsolatotok.

Tanulj a növekedéshez

Az emberek változnak. Ahhoz, hogy jobban megértsd párod személyiségének új oldalait érdemes új dolgokat kipróbálni, mint pl. az aktív hallgatás, érzelmek megosztása… valamint érdemes párkapcsolati, önismereti könyveket olvasni. Sokat segíthet önmagad megismerésében, valamint a párod megértésében az önismereti sajátélményű folyamatok. Az egyéni konzultációk, mint a life coaching, vagy takarékosabb megoldás a pszichodráma csoport. Ha szeretnél az életedben jelentős változást próbálj ki valamilyen önismereti folyamatot, vagy olvass könyveket, böngéssz a neten.

Pozitív nyelv használata

A pozitív nyelv használata az egyik leghatékonyabb módja az érzelmi párbeszéd kialakításának. Egy párkapcsolatban, csalódhatsz a párodban bármi miatt, pl. mulasztás, hamis ígéret, nem érzed a figyelmét….stb. De ha kritikusak vagytok és negatív hangot üttök meg egymással, az csak rontja a helyzetet. Próbálkozz másképp! Próbálkozz pozitív és biztató szavakat használni. Támogasd párodat! Ilyen kommunikáció mellett egyre közelebb kerülhetsz párodhoz.

Utazás ketten

A kapcsolatok működtetése napi szintű munkát igényelnek. A „nyaralások” mindig jól működnek. Érdekes, akkor minden rendben van a pároknál. Lazíts! Utazgass kettesben pároddal. Már a megszervezése is lehet a közös kommunikációtok eredménye. Az új környezet lehetőség a közös emlékek beszerzésére, amelyről aztán sokáig lehet beszélgetni. A közös utazás mindig javítja a párkapcsolatot.

A rossz kommunikáció nagyon korlátozhatja a problémák megbeszélését. Aki felelősségteljes kommunikációt alkalmaz, hozzájárul egy hosszabb és boldogabb kapcsolat biztosításához.

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .