A két leggyakoribb házasság romboló…

A két leggyakoribb házasság romboló…

Pappné Szabó Anita  házassági tanácsadó

A konfliktusok megbeszélésének hiánya

A konfliktusmegoldó készségek hiánya talán az egyik legfontosabb oka a házasságok felbomlásának. A veszekedések és kiabálások nem vezetnek eredményre.

A konfliktuskezelés idő, erőfeszítés és hajlandóság mindkét oldalon arra, hogy a nehézségeket, tisztelettel és szeretettel beszéljétek meg, akár egy tea mellett.

Akármennyire kellemetlen, és akármennyire úgy érzed megbántod a másikat vele, szeretettel ülj le mellé, és őszintén beszélj a fájdalmadról, sérelmedről. A hangsúly a szeretettel – érzésen van. Ez másképp nem működik. Ha haraggal beszélsz pároddal nem juttok megoldásra.

Az intimitás hiánya

Az intimitás hiánya lassú halált jelenthet a házasságod számára.

A szexualitás elmaradásának az előzménye, hogy a párkapcsolatban máshol sem működik az intimitás.

Az érzelmi, intellektuális és szellemi intimitás a szív a szívvel folytatott párbeszédeknek is működnie kell, hogy a pár kielégítő szexualitást élhessen meg egymással.

Hozz létre szeretetteljes légkört pároddal! Kapcsolódjatok egymáshoz mélyebb érzelmi szinten. Tartsátok szem előtt egymás igényeit nap, mint nap.

A romantikus zenék hallgatása, kezek egymásba fonódása, érzelmek megosztása, hosszú séták és a kávézóban beszélgetések…  mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre nagyobb szeretetet teremtsél a házasságodban, és igazi intimitást hozzál létre.

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

 

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .