11 Tipp, hogyan éld túl, ha házastársad hűtlen volt hozzád…

11 Tipp, hogyan éld túl, ha házastársad hűtlen volt hozzád…

Pappné Szabó Anita házassági tanácsadó

 

Ha rájössz, hogy kedvesed hűtlen volt hozzád, óriási válságba kerülhet a párkapcsolatod, amely könnyen véget vethet a házasságodnak.

Tudni szeretnéd miért vált hűtlenné. Ennek több oka is lehet, lehet, hogy a párkapcsolatotokban volt gond, vagy párod múltjával áll kapcsolatban, vagy teljesen független tőled és a házasságotoktól.

Mégis muszáj vagy megbirkózni a következményekkel.

A következő tippek segítenek neked:

1.Fogadd el, hogy rengeteg érzés kavarog benned

Sokk, zaklatottság, félelem, fájdalom, depresszió, bizalmatlanság és zavartság… Az, hogy ilyeneket érzel normális. E nélkül nem lehet megúszni az árulást. Valószínűleg úgy érezheted, mintha egy érzelmi hullámvasúton ülnél pároddal együtt. Ha meg akarod menteni a párkapcsolatod, tudd, hogy a megcsalt félnek idő kell, még túléli azt a fájdalmat, amit a hűtlenség okozott benne. Minél hosszabb a viszony, annál több idő kell a feldolgozáshoz. Több éves megcsalásnál, akár több évbe is telhet még feldolgozódik a megcsalás.

A házasságod megváltozott, ez természetes. Már semmi sem működik úgy, mint rég. Soha nem fogtok visszatérni a régi kerékvágásba, de csak rajtatok múlik, hogyan tovább.

2.Bizalmatlanság

A bizalom elvesztése ilyen esetben teljesen természetes. A hűtlen fél, legyen átlátható. Azaz ne legyen zárolva a telefonja, levelezései. Mindig nyitott könyv legyen kedvese számára. Bármit kérdez a kedvese, válaszoljon rá.

3.Ne keresd a bosszút

Ne akarj bosszút állni párodon. Ha haragban tartod magad, az gátja lesz a gyógyulásnak. Gondold át, kivel osztod meg a hűtlenség tényét. A túlzott nyilvánosság nem segíti a pozitív haladást.

Senki nem értheti, mi folyik a másik házasságában. A túlzott jó tanácsok nem biztos, hogy előbbre visznek.

Ha mindenképp beszélni akarsz erről valakivel, csak a legjobb barátoddal vagy szakemberrel oszd meg a részleteket.

4.Próbálj meg vigyázni magadra!

Lehetnek olyan fizikai reakciók, mint a hányinger, hasmenés, alvászavarok, remegés, koncentrálási nehézség, fogyás… Miután a kezdeti sokk elmúlik, próbálj egészségesen táplálkozni, megfelelő mennyiséget aludni, sok vizet inni, kimozdulni otthonról…

5.Ne hibáztasd magad

Szinte mindig, a megcsalt fél magát hibáztatja. Ezzel csak energiát veszítesz, és ez nem fog semmit megváltoztatni. Vigyázz, nehogy belecsússz egy önsajnálatba és áldozati szerepbe! Jó, ha felismered a felelősséged a párkapcsolatod nem megfelelő működéséért. Inkább arra koncentrálj, hogy ezen túl mindent beszélj meg a pároddal, hogy ki mire vágyik, kinek mi lenne megfelelő.

6.Tartsd a gyermekedet távol a helyzettől

Ne arra használd a gyermekedet, hogy kettőtök közötti fegyver legyen, hogy vele üthess nagyot a párodon. Ne kezeld gyermekedet társként és ne oszd meg vele a részleteket! Csak annyit mondj el neki, amit kérdez, ne terheld felesleges információkkal. Ne használd önmagad vigasztalására, és ne akard, hogy Ő oldja meg a problémát! Ne a gyermek tartsa össze a házasságotokat! A kettőtök közötti kapcsolatot erősítsétek meg. Ne fordítsd gyermekedet a párod ellen!

7.Keress szakembert

Mielőtt bármilyen döntést hozol, érdemes beszélned egy szakemberrel, aki semleges és betekintést nyerhet a történtekbe. Itt őszintén megoszthatod érzéseidet, aggodalmaidat.

Tapasztalt szakember segíthet jobban kommunikálni és feldolgozni a bűntudatot, a szégyent és bármit, amit érzel.

8.Bocsánat kérés

Az egyik legfontosabb dolog. Akár együtt maradtok, akár nem, ha hűtlen fél vagy, kérj bocsánatot! Ha együtt maradtok nem elég az egyszeri bocsánatkérés. Mindig mikor a párod szemébe nézel és látod a fájdalmát, kérj bocsánatot.

9.Ami már kevés

Hűtlenségnél már kevés a jól betartott napi rutin a plussz extrákkal. (mozi, kirándulás és egyéb közös időtöltés) Ezek persze nagyon fontosak, de itt már kevés. A hűtlen fél olyan fájdalmat okozott a párjának, és olyan mélyre vitte önbecsülését, hogy itt már napi szinten kell a másikat erősíteni abban, hogy Ő a tökéletes társ. Ez másképp nem megy!!!!

10.Gyakorlati lehetőségek

Ha együtt maradsz pároddal, meg kell hoznotok az új szabályrendszert, ami szerint fogtok élni, hogy mindkettőtöknek lehetősége legyen a boldogságra.

Ha úgy gondolod vége a házasságotoknak, gondold át a gyakorlati kérdéseket, hol fogsz élni, lesz-e elegendő pénzed és egyéb dolgok. Ha úgy döntesz vége a házasságodnak, mindenképp keress fel egy jó ügyvédet, aki segít neked és társadnak kialakítani a jövőbeli működésetek szabályait.

11.Amit fontos még tudnod

A hűtlenség egyike azon nehézségeknek, amelyekkel a házasságod szembesülhet, de nem mindig jelenti azt, hogy itt a vég.

Az idő múlásával, világossá válik számodra, hogy tudsz előre haladni úgy, hogy elkezdődhessen az életed következő fázisa, házastársaddal együtt vagy külön. Mindenképp arra törekedve, hogy boldog és megelégedett legyél az életeddel.

 

 

A jó párkapcsolatért minden nap tenni kell!

Ha élhetünk boldogan is, miért éljünk boldogtalanul?

Szeresse megfelelően párját!

Ha úgy gondolja nem tudja leküzdeni a felmerülő problémákat, forduljon hozzám bizalommal!

Facebook elérhetőségem:

Lelkitárs a párkapcsolatban

https://www.facebook.com/Lelkitárs-a-párkapcsolatban-1759463097640261

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .